Stále skvělý Pierre Franckh

26. 11. 2013 7:47:24
Pierre Franckh je známý německý autor, který se ve svých knihách věnuje zejména osobnímu rozvoji jednotlivce a ukazuje cestu, jak nalézt osobní bohatství a štěstí. Vydal řadu knih, které dosud vyšly v 21 zemích.

Jeho kniha “Jednoduše buďte úspěšní” navazuje na předchozí knihy, ale na rozdíl od nich se zde autor více věnuje obsahu termínu “Úspěch” a to v tom nejširším slova smyslu. Kniha je poměrně obsáhlá a je prokládána osobními příběhy lidí, což dodává na její atraktivitě. Sám autor píše, že tato kniha ukazuje, jak se můžeme stát úspěšnými, když změníme svá vnitřní nastavení, svá stará přesvědčení a svou víru. Úspěch znamená vice, než jen uznání a peníze. Úspěch znamená poznat sám sebe, nalézt svoji životní sílu a s ní se ztotožnit. Úspěch je nalézt svou vlastní cestu a tuto cestu také žít. To mnohdy přináší i to, že si dovolíme být jiní, než ti druzí. Autor také připomíná, jak důležitá je vytrvalost, jak důležité je vydržet v našem úsilí dosáhnout vytčeného cíle. Je prokázáno, že většina neúspěchů přichází těsně před cílem. Lidé ve velké míře vzdávají svou snahu, aniž si to uvědomují, těsně před dosažením úspěchu. Kniha končí známou větou: “Žij každý svůj den, jako by byl poslední.” Tato věta sama o sobě nese důležité poselství nejen knih Pierra Franckha. Kniha “Jednoduše buďte úspěšní” se řadí k autorovým knihám, které by si měl čtenář zaměřený na tento literární žánr rozhodně přečíst. Důvodem je i skutečnost, že ačkoliv autor vychází ze svých předchozích děl, tento titul se přeci jen částečně liší od dosavadní tvorby a opět se snaží posunout naše paradigma. Věřím, že po přečtení knihy se čtenář bude cítit příjemně obohacený.

Autor: Libor Halman | úterý 26.11.2013 7:47 | karma článku: 12.41 | přečteno: 416x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 8.41 | Přečteno: 257 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 314 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 18.06 | Přečteno: 354 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 4 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 615
Není mi lhostejné, co se děje ve společnosti, ve které žiji. Proto jsem se vyjadřoval a nadále budu vyjadřovat k sociálně politickým záležitostem České republiky.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...